Liittymä lapselle

Tässä artikkelissa mietimme millainen liittymä lapselle sopii ja mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun valitsee liittymää lapselle?

liittymä lapselle

Puhelinliittymä lapselle

Lapset tarvitsevat hieman erilaisen liittymän kuin aikuiset. Lapset käyttävät puhelintaan pääsääntöisesti kaverien kanssa viestittelyyn sekä puheluihin vanhemmille ja isovanhemmille. Liittymän valinnassa kannattaa miettiä lapsen ikää sekä käyttötarvetta. Juuri ensimmäisen puhelimen saanut lapsi tarvitsee hieman erilaisen liittymän kuin koululainen, jolla on ollut puhelin käytössä jo useamman vuoden ajan.

Lapset eivät nykyään enää juurikaan lähettele perinteisiä viestejä, vaan tilalle on tulleet sovellukset, kuten Snapchat ja WhatsApp. Eri teleoperaattoreilla on tarjolla lapsille räätälöidyt liittymät, joihin kannattaa tutustua tarkemmin. Toki lapselle sopii puhelinliittymäksi mikä tahansa muukin, mutta on hyvä miettiä olisiko lapselle järkevintä ottaa liittymä viesti- ja puhepaketilla missä on tarpeeksi nopea netti? Vai mielummin liittymä käytön mukaan? Jälkimmäisessä huonoa on se, että huoltaja ei voi täysin tietää millainen puhelinlasku kuukauden kuluttua odottaa. Hyvää liittymässä käytön mukaan on se, että jos lapsi osaa käyttää vastuullisesti puhelintaan, on kuukausilasku luultavasti hyvin pieni kiinteään kuukausilaskutukseen verraten. Nykyajan vaatimuksilla voisi kuitenkin sanoa, että puhelinliittymän tulisi olla vähintään 3 G – verkolla missä maksiminopeus olisi noin 21Mbit/s. Kyseisellä liittymällä pääsee jo hyvään alkuun puhelimen käytön kanssa.

 

Vertailemalla löytyy liittymä lapselle

Kuten edellisessä kappaleessa tuli todettua, on vaikea mainita yhtä liittymää, joka sopisi sellaisenaan jokaiselle lapselle. Usein kuitenkin päästään liittymän valinnan kanssa hyvään lopputulokseen, kun yhdessä lapsen kanssa mietitään millainen liittymä valitaan ja liittymä vaihtoehtoja tarkastellaan tarkemmin.

RadioMega.fi puhelinliittymät etusivulle on koottuna neljän suurimman operaattorin liittymät selkeään vertailtavaan muotoon. Liittymää etsivä henkilö näkee nopeasti listauksesta liittymää tarjoavan operaattorin nimen, liittymän tiedot sekä hinnan. Tällä tavoin lapsen on yhdessä huoltajien kanssa helppo katsella eri vaihtoehdot ja päättää mistä hankintaan liittymä lapselle. Taulukossa on aina ajantasaiset tiedot voimassa olevista puhelinliittymistä sekä liittymätarjouksista. Esimerkiksi Moi liittymät tarjoaa liittymää vain 6 euron kuukausimaksulla ja DNA puhelinliittymät tarjoaa koululaisille liittymää rajattomalla netin, viestien ja puhelujen käytöllä.

Vertailussa on mukana neljä tunnetuinta ja suosituinta operaattoria: Telia, DNA, Elisa sekä Moi Mobiili.

 

Keskittämällä puhelinliittymät säästää perheen puhelinlaskuissa

Samalla, kun hankitaan liittymä lapselle innostuu koko perhe siirtämään liittymät samalle operaattorille ja usein se on myös taloudellisesti järkevää. Monet operaattorit tarjoavat jopa perheen väliset puhelut ilmaiseksi ja keskittämällä puhelinliittymät samalle operaattorille saat myös hyvät alennukset liittymiin. Liittymää etsiessä kannattaakin kiinnittää huomiota erilaisiin liittymätarjouksiin mistä hyötyy koko perhe.

Keskittämällä liittymät samalle operaattorille on myös laskujen maksu selkeämpää ja jos liittymiin tarvitse tehdä muutoksia, ne hoituu helpommin kaikille tutussa operaattorissa.

 

Puhelimen osto samalla kun ottaa liittymän lapselle

Nykyään lapset ovat hyvin tietoisia merkeistä ja malleista. Usein halutaan saman merkkinen puhelin kuin kavereilla. Matkapuhelimet eivät ole mitään halpoja hankintoja ja yhtäkkiä pitäisi löytää useampi satanen rahaa puhelimen ostoon.

Telia liittymät sekä esimerkiksi Elisa liittymät tarjoaa asiakkailleen joustavalla rahoituksella parhaimmat matkapuhelinmallit. Matkapuhelin valikoimasta löytyy merkit kuten Apple, Samsung, Honor, Sony, Motorola ja paljon muuta. Valikoimasta löytyy matkapuhelin lapselle ja myös muille perheenjäsenille. Puhelimen voi maksaa rahoituksella mihin asiakas saa korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 36 kuukautta sekä kolmen vuoden takuun.

Käy katsomassa parhaat liittymätarjoukset ja matkapuhelimet osoitteessa: www.liittymätarjous.fi